Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Почивка в Гърция, Почивка в Гърция, Гърция Почивка, Екскурзии в Гърция, Гърция Ексурзии, Нова Година в Гърция, Гърция Нова Година, Коледа в Гърция, Гърция Коледа
Автор: pochivkavgurcia Категория: Туризъм
Прочетен: 62188 Постинги: 9 Коментари: 0
Постинги в блога от Октомври, 2013 г.
Приказен новогодишен празник в Гърция

Новогодишното настроение в Гърция определено ще ви заплени и очарова. Местните традиции и обичаи, специфичната гръцка култура, прекрасните хотели и комплекси със сигурност ще превърнат посрещането на Новата 2014-та година в един специален празник.

Гръцкото население определено почита своите традиции и пази местните си вярвания. Нова година за гърците е наистина специален празник, като приготовленията за него започват още от 1-ви септември. В последния ден от старата година цялото семейство се събира заедно и изпълнява редица обичаи за благоденствие, здраве и късмет. Интересна гръцка традиция е семейната игра на карти, със залагания на пари. Спечелилият го очаква много щастие през идната година.

В навечерието на Нова година във всеки дом цари приказна атмосфера и празнично настроение. Всички се веселят и навсякъде се носи музика, гръцки ритми и радостни възгласи. В полунощ небето над Гърция се озарява от празнична заря и във всяка къща се разчупва специална новогодишна пита наречена Василопита. С посрещането на Новата година за Гърция настъпва и друг тържествен празник – 1-ви януари – Денят на Св.Василий. Празнуват всички именници, децата пеят традиционни песни, като обикалят съседните къщи, всички танцуват и се веселят, като си разменят пожелания и се поздравяват по случай празника. Според вярванията през тази нощ Св.Василий влиза в хорските домове и оставя подаръци за децата.

Ако сте решили да се присъедините към гръцкото празнично настроение и да се насладите на зимните празници край морето задължително трябва да посетите Халкидики. Полуостровът ще ви очарова с красотата и прекрасните си гледки и ще успеете да се насладите на една наистина удивителна почивка.

С гръмки тържества и пищни вечери Нова година посреща и Солун. Този древен град е отличен избор за вашата празнична почивка, ако възнамерявате да се отдадете на едно наистина стабилно празнуване и в същото време да се запознаете с културата и богатото историческо наследство на града.

Истинско вълшебство е посрещането на Новата година на Олимпийската ривиера. В полите на древния Олимп и в същото време край морските вълни, престоя ви в Паралия със сигурност ще ви донесе желаните емоции и комфорт.

С богат избор от ресторанти, уютни хотели и пищни новогодишни украси се нарежда и Кавала. Това е един от най-важните пристанищни градове на Гърция, които ще ви заплени с прекрасната си обстановка, култура и гостоприемство. Кавала наистина е едно отлично място за посрещането на идната 2014-та година.

Какво ще кажете да прекарате зимните празници обградени от морето, на един от най-известните и посещавани острови на Гърция? В такъв случай Родос е вашето място. Тържественото настроение тук е несравнимо, навсякъде из острова са организирани фестивали, по случай празника и несъмнено трябва да се насладите на вкусната местна кухня, докато сте тук. Родос наистина ще ви подари една прекрасна Нова година.

Която и дестинация да изберете наистина няма да останете разочаровани. Гърция ще ви заплени с красивите хотели, богатството от културни забележителности и традиционният празничен дух, които ще ви създаде прекрасно настроение в навечерието на Новата година.

Вижте оферти за Нова година в Гърция тук

 


 


Категория: Туризъм
Прочетен: 920 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.10.2013 10:33
Търсене

За този блог
Автор: pochivkavgurcia
Категория: Туризъм
Прочетен: 62188
Постинги: 9
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Октомври, 2013  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031