Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Почивка в Гърция, Почивка в Гърция, Гърция Почивка, Екскурзии в Гърция, Гърция Ексурзии, Нова Година в Гърция, Гърция Нова Година, Коледа в Гърция, Гърция Коледа
Автор: pochivkavgurcia Категория: Туризъм
Прочетен: 61844 Постинги: 9 Коментари: 0
Постинги в блога от Ноември, 2009 г.

Почивка в Гърция

Гърция заема южната част на Балканския полуостров. Гръцки са над 200 острова в Йонийско, Средиземно и Егейско море с обща площ от 24.8 хил. кв. км. По-големи острови са Крит, Евбея, Родос, Лесбос, Хиос, Тасос, Корфу.

Гърция е страна на древни мислители и философи, на многовековна култура, на необятна история. Гръцката култура е резултат на многовековното смесване на различни културни тенденции и фактори. Навсякъде в Гърция можете да откриете руини, легенди и митове, които отвеждат до античния свят. Гърция е една от основните туристически дестинации за пътуващите българи. Близостта на страната улеснява организирането на много екскурзии в Гърция, а  плажовете и историческити забележителности привличат всякакъв род туристи. 

Тя е член на Шенгенското споразумение и влизането на български граждани в страната е свързано с минимални формалности. Това много улеснява организирането на
 почивкиГодишно страната се посещава от над 10 млн. туристи.Ако искате да намерите място за туризъм и отдих, то планирайте вашата почивка в Гърция и по-специално в Халкидики.

Халкидики е величествено място, което привлича хиляди посетители всяка година,това се дължи на  великолепните забележителности на областта. Красотата на природата е докоснала полуострова от край до край;  там се намират едни от най-зелените площи в Гърция,  в същото време има и много извори, езера и заливчета. Главните атракции на Халкидики, обаче, са неговите очарователни плажове, някои от които на практика се вливат в тучните зелени гори. Почивка в Халкидики не струва скъпо и е добра предпоставка за опознаване на нашата съседка. Халкидики изобилства от внушителни археологически, исторически и религиозни места на всяка крачка. Добра предпоставка за организиране на много и разнообразни почивки в Халкидики. Най-популярния район на Халкидики е “Trident”(иначе познат като „трите ръкава”),който обхваща Касандра на запад, Ситония по средата и Атон на изток.

Независимо дали пътувате до Гърция, заради нейната история и забележителности, пясъчни плажове и кристално чисти води, или за нощния живот и развлечения, Гърция е място, което има за всекиго по нещо.

 

Категория: Туризъм
Прочетен: 1267 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.05.2011 16:19
Търсене

За този блог
Автор: pochivkavgurcia
Категория: Туризъм
Прочетен: 61844
Постинги: 9
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Ноември, 2009  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30