Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 09:00 - Райско кътче у нас.....
Автор: pochivkavgurcia Категория: Туризъм   
Прочетен: 3103 Коментари: 0 Гласове:
0



image Вярно е, че Халкидики е вълшебно място, с красиви плажове, кристална вода, добро обслужване и ниски цени. Но ние българите не винаги искаме да ходим на море, нали? Голяма част от предците ни са живели точно в планината и бъдейки днес основно в града, тя започва да ни липсва. Все пак, както морето, така и планината имат своето очарование, едното през лятото, а другото през зимата.

И тъй като в момента сме в началото на зимния туристически сезон, искам да ви предложа нещо, което е идеално за целта, намира се у нас, предлага се на ниски цени и е също толкова вълшебно като беломорието, но е разположено в планината.

Нарича се Цигов чарк и се намира в Западните Родопи, близо до Велинград и Батак. Това е малък курорт, разположен до голям язовир, който се развива с изключителни темпове, но запазва обаянието си и екологичността си, защото причината туристите да го предпочитат, е точно тази близост с природата, а нея вече я пожертвахме в много други наши почивни местности, само и само да „увеличим легловата база“ и „да ги направим по-привлекателни за западни туристи“. 

Цигов чарк е толкова подходящ за зимна почивка, защото разполага със собствена ски писта с дължина километър и половина. Освен това в близост има върхове на Родопите, които при по-добро време и добър водач, са достъпни за изкачване.  Предлагат се все повече забавления, като местните малки хотели организират походи, групи за велотуризъм, разглеждане на забележителности, риболов, конна езда и много други.

Цигов чарк е мястото за вас, ако желаете да си починете добре и да се заредите с енергия от природата. Там няма да откриете огромни хотелски комплекси, а малки семейни хотели, къщи за гости и китни вили, които можете да посетите със семейството си, а защо не и с още едно приятелско, или пък с група ваши приятели.  Вилите са запазената марка на курорта и най-много хора предпочитат да прекарат почивката си там, защото са уютни, удобни и достъпни.


Пожелаваме ви една страхотна зимна почивка!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pochivkavgurcia
Категория: Туризъм
Прочетен: 62190
Постинги: 9
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930